Moderne sportinfrastructuur voor alle sporters

We zeiden in ons programma voor de lokale verkiezingen van 2018 dat Diest nood had aan moderne sportinfrastructuur voor alle sporters. We houden ons aan ons woord en maken er werk van. Dit is wat we tot nu toe gepland hebben: 

  • Sport is voor ons een prioriteit. Er is een totale investering van 2,5 miljoen euro in 2020-2025 voorzien voor de modernisering van onze sportinfrastructuur.
  • Het skateterrein in de Warande is volledig heraangelegd in 2020.
  • Er komt een nieuw modern zwembad met dubbel zoveel zwembadwater als vandaag. Hieraan wordt de bouw van een eigen moderne sporthal gekoppeld.
  • De werken aan het Oosterlindeveld zijn volop aan de gang. Hier komt een modern kunstgrasveld voor alle voetbalclubs. Daarnaast worden er voor individuele sporters ipitup-beweegbanken voorzien en in een volgende fase een finse piste.
  • In het Molenhuis in Molenstede komt een polyvalente sportzaal met kantine die ook als dorpscafé kan dienen. Oa volleybal, turnen, gevechtsport, dansen en andere sporten zullen hier terecht kunnen.

  • Er komt een nieuw kunstgrasveld op de Warande voor alle sporters, want ook de jeugdbewegingen en de scholen zullen hier gebruik van kunnen maken.
  • We vernieuwen de bestaande infrastructuur in het warandepark. Oa de atletiekpiste en tennis terreinen zullen een upgrade krijgen.
  • Ook bij de vernieuwing van de SOK in Deurne is er aandacht voor sport. Er komen twee volwaardige voetbalvelden, maar er zal ook ruimte zijn voor de individuele sporter.

In de Warande was het spaktepark volledig versleten. Dit is een beeld van het nieuwe skatepark, dat in 2020 open ging. Dit hebben we in samenspraak met skaters ontworpen. Het is in korte tijd één van de drukst bezochte ontmoetingsplekken in Diest geworden (foto's : Arktos).

Onze visie: Een gezonde stad is een sportieve stad. 

Een moderne stad is een stad die in het hart en in haar gemeenten sportief is. Een sportieve stad is een gezonde stad en daar heb je moderne sportinfrastructuur voor nodig. Gebouwen, speelvelden, kleedkamers, materiaal... noem maar op. Toen we in 2018 de verkiezingen wonnen, was de sportinfrastructuur in Diest en haar gemeenten sterk verouderd. We hinkten fel achterop tegenover andere steden en gemeenten.

Stap voor stap doen we nu een inhaalbeweging. Daarvoor hebben we een budget van 2,5 miljoen euro voorzien voor de komende vijf jaar. Ons centraal uitgangspunt is dat sportinfrastructuur open moet staan voor elke sport en multifunctioneel moet gebruikt worden door alle sportverenigingen en sporters. Zowel in Diest als onze gemeenten.

Moderne kunstgrasvelden, duurder in aanleg maar goedkoper in onderhoud, vind je tegenwoordig overal in Vlaanderen terug. Dat moet ook bij ons kunnen.


Onze burgemeester en schepenen

[show-team category='schepen' layout='table' style='img-circle,text-left,odd-colored' display='name,photo,social']

Onze gemeenteraadsleden

[show-team category='gemeenteraad' layout='table' style='img-circle,text-left,odd-colored' display='name,photo,social']

Onze leden van het Bijzonder comité voor de sociale dienst

[show-team category='bcsd' layout='table' style='img-circle,text-left,odd-colored' display='name,photo,social']

Onze bestuursleden

[show-team category='bestuur' layout='table' style='img-circle,text-left,odd-colored' display='name,photo,social']


Denk mee, doe mee.

Werken mee aan onze thema's. Suggesties voor sport? Laat het ons allemaal weten. Samen gaan we voor een beter Schaffen, Deurne, Kaggevinne, Diest en Webbekom.