Moderne sportinfrastructuur voor alle sporters, onze prioriteiten:

 • Er moet een modern sportcomplex op de Warande komen, voor alle sporters en sportvereningen.
 • Dit is een lange termijn project waar we de komende jaren voor moeten gaan. Matig en duur oplapwerk van de huidige sportinfrastructuur, die in veel gevallen slechts voor één sport geschikt is en dikwijks helemaal versleten is,  is geldverspilling.
 • We blijven sporten in de gemeenten stimuleren. Het tekort aan sportzalen wordt in de komende jaren opgelost. 
 • We zorgen voor betere ondersteuning en promotie van sportverenigingen-en evenementen.

Kijk hieronder voor meer informatie en al onze voorstellen.

In andere gemeenten en steden zijn ze al veel langer bezig met moderne sportinfrastuctuur aan te leggen. Zoiets moet bij ons ook kunnen (voorbeeld: Sint-Truiden).


Recente standpunten rond moderne sportinfrastructuur.

 • Lees verder
  Skatetoestellen zijn dringend aan vervanging toe
  Op zondag 7 mei 2017 stelde de Diestse jeugddienst de loodsen van de Citadel open voor jongeren, onder de naam 'Piket pakt uit'. De aanwezig...
 • Lees verder
  Betere communicatie over sporthappenings is nodig.
  In september ging de Demersporthappening door in de binnenstad. Deze namiddagloop voor de scholen werd voor de 41e keer georganiseerd en is ...In de Warande is de meeste sportinfrastructuur versleten. Dit is een beeld van het skatepark.


In Leuven delen de professionele basketploeg en de lokale verenigingen één modern sportcomplex. Sportinfrastructuur voor alle sporten: het kan.

Een gezonde stad is een sportieve stad. Moderne sportinfrastructuur: jij hebt er recht op.

Een moderne stad is een stad die in het hart en in haar gemeenten sportief is. Een sportieve stad is een gezonde stad en daar heb je moderne sportinfrastructuur voor nodig. Gebouwen, speelvelden, kleedkamers, materiaal... noem maar op. Dat is in Diest en haar gemeenten helaas niet het geval. We hinken fel achterop tegenover andere steden en gemeenten.

Onze sportinfrastructuur is oud en versleten. Uit onze bevraging aan de sportclubs blijkt dat 81% vindt dat de sportinfrastructuur aan vernieuwing toe is.

Ben je recent nog eens gaan kijken naar het skatepark, het basketveld of de povere speeltuinen op de Warande? Ons sportief hart bloedt dan.

Wij gaan voor een lange termijn toekomstvisie rond sportbeleid waarbij de Warande het kloppend hart wordt. Daar willen we een polyvalent kunstgrasveld en een gedeelde sportaccommodatie laten aanleggen. Zo is er plaats voor voetbal en atletiek, petanque, basket, skaten, padel en minivoetbal in multifunctionele sportkooien. Open ruimtes met plaats voor (G)-speeltoestellen en allerlei buitenactiviteiten. We gaan voor sportinfrastructuur die gebruikt kan worden door alle sportverenigingen en sporters zowel in Diest als haar gemeenten.


Denk mee, doe mee.

Werken mee aan onze thema's. Suggesties voor meer fietsveiligheid? Een idee voor de lokale handel een boost te geven? Slechte wegen of overdreven snelheid  bij jouw in de buurt? Toekomstplannen voor de Citadel? Laat het ons allemaal weten. Samen gaan we voor een beter Schaffen, Deurne, Kaggevinne, Diest en Webbekom.

Moderne kunstgrasvelden, duurder in aanleg maar goedkoper in onderhoud, vind je tegenwoordig overal in Vlaanderen terug. Dat moet ook bij ons kunnen.


Mensen van en voor een Open Diest

1. DE GRAEF Christophe
Gemeenteraadslid
Diest
2. VANAUDENHOVE Pascale
Fractieleidster gemeenteraad
Schaffen
3. BRANS Rick
Gemeenteraadslid
Diest
4 MEYSSEN Sabine
Voorzitter
Kaggevinne
5. VANROMPAY Silke
Diest
6. VANDE REYDE Maurits
Diest
7. BEERTEN Cedric
Ledenbeheerder
Diest
8. CELS Ilse
Molenstede
9. WUYTS Gunther
Diest
10. PUTSEYS Lily-Anne
Diest
11. DEMIR Duzgun
Diest
12. BARAITRE An
Molenstede
13. VERBOVEN Nadine
Diest
14. HANNE Kris
Secretaris
Diest
15. T’JOEN Sam
Diest
16. GEERINCKX Kristel
Schaffen
17. DYCKMANS Francoise
Diest
18. STALMANS Annie
Schaffen
19. GRUTMAN Adolphe
Kaggevinne
20. LAUWERS Kenny
Schaffen
21. GOEMAERE Yannick
Diest
22. PUNIE Elise
Diest
23. PUT Stef
Molenstede
24. JORDENS Harry
Diest
25. VERSAVEL Mario
Gemeenteraadslid
Molenstede
26. LAMBRECHTS Marina
OCMW-raadslid
Schaffen
27. GHEYSKENS Danielle
Gemeenteraadslid
Schaffen