Moderne sportinfrastructuur voor alle sporters

Diest heeft nood aan moderne sportinfrastructuur en mag daarin niet langer achterblijven op andere gemeenten.

  • Moderne sportinfrastructuur op ons grondgebied.
  • De Warande uitbouwen tot een modern, multifunctioneel sportcomplex , met polyvalente kunstgrasvelden, waarop alle sporters terecht kunnen.
  • Kleinschalige sportkooien, waarin voetbal, basket en sporten als padel beoefend kunnen worden.
  • Promoten van sportevenementen, zoals bijvoorbeeld opnieuw organiseren van de sportmarkt, waarbij sportverenigingen zich kunnen voorstellen.

In andere gemeenten en steden zijn ze al veel langer bezig met moderne sportinfrastuctuur aan te leggen. Zoiets moet bij ons ook kunnen (voorbeeld: Sint-Truiden).In de Warande is de meeste sportinfrastructuur versleten. Dit is een beeld van het skatepark.


In Leuven delen de professionele basketploeg en de lokale verenigingen één modern sportcomplex. Sportinfrastructuur voor alle sporten: het kan.

Wat we de voorbije jaren concreet deden: Een gezonde stad is een sportieve stad. Moderne sportinfrastructuur. Jij hebt er recht op.

Een moderne stad is een stad die in het hart en in haar gemeenten sportief is. Een sportieve stad is een gezonde stad en daar heb je moderne sportinfrastructuur voor nodig. Gebouwen, speelvelden, kleedkamers, materiaal... noem maar op. Dat is in Diest en haar gemeenten helaas niet het geval. We hinken fel achterop tegenover andere steden en gemeenten.

Onze sportinfrastructuur is oud en versleten. Uit onze bevraging aan de sportclubs blijkt dat 81% vindt dat de sportinfrastructuur aan vernieuwing toe is.

Ben je recent nog eens gaan kijken naar het skatepark, het basketveld of de povere speeltuinen op de Warande? Ons sportief hart bloedt dan.

Wij gaan voor een lange termijn toekomstvisie rond sportbeleid waarbij de Warande het kloppend hart wordt. Daar willen we een polyvalent kunstgrasveld en een gedeelde sportaccommodatie laten aanleggen. Zo is er plaats voor voetbal en atletiek, petanque, basket, skaten, padel en minivoetbal in multifunctionele sportkooien. Open ruimtes met plaats voor (G)-speeltoestellen en allerlei buitenactiviteiten. We gaan voor sportinfrastructuur die gebruikt kan worden door alle sportverenigingen en sporters zowel in Diest als haar gemeenten.

Moderne kunstgrasvelden, duurder in aanleg maar goedkoper in onderhoud, vind je tegenwoordig overal in Vlaanderen terug. Dat moet ook bij ons kunnen.Mensen van en voor een Open Diest

DE GRAEF Christophe
Burgemeester
Diest
DARIS Annemie
Diest
VANAUDENHOVE Pascale
Schepen
Schaffen
ROTEN Bruno
Voorzitter Open Diest
Schaffen
BRANS Rick
Schepen
Diest
SEGERS Willy
Schaffen
MEYSSEN Sabine
Gemeenteraadslid
Kaggevinne
VANROMPAY Silke
Lid Bijzonder Comité Sociale Dienst
Diest
VANDE REYDE Maurits
Diest
BEERTEN Cedric
Ledenbeheerder
Diest
CELS Ilse
Molenstede
WUYTS Gunther
Lid Bijzonder Comité Sociale Dienst
Diest
PUTSEYS Lily-Anne
Diest
DEMIR Duzgun
Diest
BARAITRE An
Molenstede
VERBOVEN Nadine
Diest
HANNE Kris
Secretaris
Diest
T’JOEN Sam
Diest
DYCKMANS Francoise
Diest
STALMANS Annie
Schaffen
GRUTMAN Adolphe
Kaggevinne
LAUWERS Kenny
Schaffen
GOEMAERE Yannick
Diest
PUT Stef
Molenstede
JORDENS Harry
Diest
VERSAVEL Mario
Fractieleider Gemeenteraad
Molenstede
LAMBRECHTS Marina
Gemeenteraadslid
Schaffen
GHEYSKENS Danielle
Gemeenteraadslid
Schaffen