Onze thema’s

Open Diest gaat voor een volledig open, positief en transparant beleid. Want wij allemaal samen maken Diest. En Deurne. En Kaggevinne. En Molenstede. En Schaffen. En Webbekom. Geen beslissingen vanuit een ivoren toren, wel een beleid van en voor iedereen.  Lokale politiek gaat zoveel meer worden dan beslissingen van een stadsbestuur. Iedereen moet kunnen meedoen.

 

Leefbare stad en gemeenten

Diest en haar gemeenten worden dé plek om te leven, werken en ondernemen. Met een vlotte en veilige mobiliteit, meer netheid, bruisende lokale handel, uitstekend onderwijs, voldoende kinderopvang en recreatie voor jong en minder jong.

Lees onze ideeën en acties voor een leefbare stad

Moderne sportinfrastructuur

Wat in andere gemeenten makkelijk kan moet ook bij ons: een moderne sportinfrastructuur, voor iedereen en voor elke sport. Gezonde inwoners betekent gezonde stad.

Lees meer over onze voorstellen rond moderne sportinfrastructuur

Veiligheid, een absolute prioriteit.

Vandalisme is een smet op onze prachtige stad. Wij zien het positief en gaan resoluut voor meer veiligheid. Daar zal in de toekomst iedereen aan kunnen meewerken.

Lees meer over onze voorstellen rond veiligheid

Een prachtig mooie toekomst voor de Citadel

Samen maken we van de Citadel een prachtig nieuw stadsgedeelte voor Diest en haar gemeenten. Wij willen dat inwoners zelf de toekomst van de Citadel gaan maken.

Lees meer over onze voorstellen rond de Citadel


Denk mee, doe mee.

Werken mee aan onze thema's. Suggesties voor meer fietsveiligheid? Een idee voor de lokale handel een boost te geven? Slechte wegen of overdreven snelheid  bij jouw in de buurt? Toekomstplannen voor de Citadel? Laat het ons allemaal weten. Samen gaan we voor een beter Schaffen, Deurne, Kaggevinne, Diest en Webbekom.