Veilige schoolomgevingen in Molenstede

De verkeers(on)veiligheid in de schoolomgeving van Molenstede centrum blijft aanhouden. We moeten samen constructieve oplossingen zoeken om ongelukken

Tips om de verkeersveiligheid aan GBS Molenstede te verbeteren zijn welkom bij de bestuursleden van Open Vld Diest of via de Blauwe Lijn op 0487/69.20.59! Samen kunnen we constructieve oplossingen zoeken en ongelukken vermijden. Toch even een dikke pluim voor het onderwijzend personeel van GBS Molenstede die er alles aan doen om onze kinderen veilig te laten oversteken aan de schoolpoort!

 

Dagelijks heerst er na schooltijd chaos in de schoolomgeving. Er is te weinig parkeergelegenheid, zware vrachtwagens donderen door het centrum, fietsers fietsen in het midden van de rijweg omdat de straat vol staat met geparkeerde wagens,…

Fietsen of te voet naar school gaan is vaak geen optie. Veel van onze (jonge) kinderen moeten immers de zeer drukke invalsweg naar Diest passeren. We hebben het dan natuurlijk over de Turnhoutsebaan. De geringe parkeergelegenheid in de Dorpsstraat in het algemeen (denk maar aan het zeer beperkt aantal parkeerplaatsjes aan het Molenhuis) werkt deze verkeersdrukte in de hand.

Vorig jaar besliste het stadsbestuur om de schoolbus niet langer in te zetten om kinderen thuis op te halen en terug te brengen. In onze ogen geen juiste beslissing. Dit brengt namelijk nog meer verkeersdrukte met zich mee. Het lijkt een beslissing die enkel ingegeven werd door de centen. Dit zonder rekening te houden met de veiligheidsproblematiek. 

Wij vinden een veilige schoolomgeving toch primeren! Het stadsbestuur denkt er blijkbaar anders over en geeft zijn centen liever uit aan overbetaalde managers en aan prestigeprojecten, dit ten koste van de veiligheid van onze kinderen. Heel spijtig…