Ons beleid in Kaggevinne, Deurne, Webbekom, Molenstede, Schaffen en Diest

Politiek is voor ons luisteren, plannen, overleggen maar vooral doen.

Hieronder vind je per thema meer info over ons beleid.

Wil je verder op de hoogte blijven met dagelijkse nieuwtjes? Volg ons op Facebook.Diest Durft: een overzicht van wat er gebeurde in Diest en onze gemeenten de afgelopen jaren.

In 2018 kregen we met Open Diest van de inwoners in Kaggevinne, Molenstede, Webbekom, Deurne, Schaffen en Diest massaal het vertrouwen om onze stad en gemeenten mee te besturen. Elke dag werken we er met onze mensen aan om van Diest een nog betere plek te maken.

Dit boekje "Diest Durft" geeft een overzicht van enkele evoluties van de stad Diest sinds 2019. Dit is niet het werk van ons alleen, maar van iedereen met een hart voor Diest. Goede en correcte communicatie naar inwoners blijft belangrijk voor ons. Daarom zullen we jullie op de hoogte blijven houden.

 


De bredere visie: "Diest Durft 2020-2025"

Hiermee begon het allemaal. Nadat we in 2018 met Open Diest massaal het vertrouwen kregen van de inwoners van Kaggevinne, Molenstede, Webbekom, Deurne, Schaffen en Diest, maakten we een plan om op onze stad en gemeenten de jaren erna te besturen. Dat blijft nog steeds de basis, die we sindsdiens continu in de gaten houden. Heel wat ervan is al gerealiseerd.

Dit boekje "Diest Durft 2020-205" blijft een interessant overzicht van wat we met alle mensen in Diest willen bereiken tegen 2025.


Iedereen mee: ons verkiezingsprogramma in 2018

De lokale verkiezingen in Diest van 14 oktober 2018 liggen al even achter de rug. Dit boekje vertelt onze beloften van toen. Overleg met inwoners en volledige transparantie waren voor ons de basis van modern beleid.

Daarom dat we onze verkiezingsfolder hier ook openbaar laten staan. Zo kan iedere inwoner van Kaggevinne, Schaffen, Deurne, Molenstede, Webbekom en Diest nagaan wat er van onze beloften toen intussen gerealiseerd is.


Onze burgemeester en schepenen

Christophe De Graef

Burgemeester. Algemene coördinatie, openbare veiligheid, communicatie en participatie, dienstverlening, openbaar domein en mobiliteit

Pascale Vanaudenhove

Schepen personeel, onderwijs, kunst- en muziekacademie, kinderopvang, burgerzaken, dierenwelzijn en jongerenontwikkeling

Maurits Vande Reyde

Schepen van toegankelijkheid, financiën, economie, smart city, citymarketing en toegankelijkheid

Rick Brans

Schepen van ruimtelijke planning/omgeving, milieu/duurzaamheid, jeugd en sport

Onze gemeenteraadsleden

Danielle Bosmans

Gemeenteraadslid

Marina Lambrechts

Gemeenteraadslid

Mario Versavel

Gemeenteraadslid - Fractievoorzitter

Sabine Meyssen

Gemeenteraadslid

Onze leden van het Bijzonder comité voor de sociale dienst

Onze bestuursleden

Bruno Roten

Bestuurslid

Yannick Goemaere

Voorzitter Open Diest

Nadine Verboven

Bestuurslid

Charlotte Verhamme

Bestuurslid

Lily-Anne Putseys

Bestuurslid

Sofie Priem

Bestuurslid

Elise Punie

Bestuurslid

Kenny Lauwers

Bestuurslid

Kris Hanne

Bestuurslid

Duzgun Demir

Bestuurslid

Anne-Marie Daris

Bestuurslid

Ilse Cels

Bestuurslid

An Baraitre

Bestuurslid

Willy Segers

Bestuurslid

Ercan Ilbay

Bestuurslid

Denk mee, doe mee.

Wil je mee werken aan de toekomst van Kaggevinne, Molenstede, Webbekom, Deurne, Schaffen en Diest? Suggesties voor veilige mobiliteit? Een idee voor de lokale handel een boost te geven? Slechte wegen of overdreven snelheid  bij jouw in de buurt? Toekomstplannen voor de Citadel? Laat het ons allemaal weten. Actief meedoen met Open Diest of gewoon vrijblijvend je gedacht zeggen: alles kan. Tot gauw.