Toestand Warrandestadion aanpakken

Interpellatie Open Vld Diest aangaande de toestand van het Warandestation – GR 21 maart 2016

De toestand van het terrein laat werkelijk te wensen over. Een pure schande! Volg de link hieronder voor de foto’s

 

Diest, 03/03/2016

Aan de Heer Jan Laurys
Burgemeester – Voorzitter Gemeenteraad
Grote Markt 1
3290 Diest 

ONDERWERP: Interpellatie GR 21/03/16 aangaande toestand Warandestadion.

Geachte Heer Burgemeester, Voorzitter,
Geachte schepen bevoegd voor Sport,
Beste collega’s,

Bij een recent bezoek in het Warandestadion, moest ik verschillende zaken vaststellen die ontoelaatbaar zijn. Reeds meermaals werd dit aangekaart op deze raad, echter zonder gevolg blijkbaar.
De toestand van de toiletten is schrijnend, onwaarschijnlijk, onveilig en ontoelaatbaar. De geur die er hangt, onmiddellijk bij het binnenkomen van de ingang, laat staan in de buurt van de toiletten is vreselijk. 
De muurtjes in de douches zijn afgebrokkeld en onveilig in een kleedkamer.
De toestand van de buitentoiletten, toegankelijk voor de supporters bij bijv. bij een voetbalwedstrijd is nog erger! Elke stad met enige fierheid laat dit niet gebeuren en nog minder, houdt deze toestand niet aan!
De toestand van het terrein laat ook te wensen over. Vele jaren mochten we fier zijn over ons terrein, vandaag lijkt het overbespeeld en blijkt er een gebrek aan onderhoud als gevolg van een non-visie op vlak van de draagkracht van zo een terrein. 
Volgend jaar zal er mogelijk opnieuw Nationaal gespeeld worden. Dit heeft gevolgen voor de veiligheid. Mogen wij aandringen de nodige aanpassingen te doen om geen problemen met die commissie te krijgen. 
Zijn er plannen om schilderwerken te verrichten? Ik vermoed dat beide clubs zelfs bereid zijn dit zelf te doen, bij het aanleveren van verf.
Ook mocht ik vaststellen dat aan de rechterachterzijde een poort werd geinstalleerd ter beveiliging. Wanneer zal dit ook aan de linkerzijde gebeuren? 
Ook de omheining/draad rond de pilaren laten te wensen over, zeker aan de zijde van de propere speeltuigen. Heel onveilige toestand voor kinderen, die dikwijls ernaast spelen.

Tevens wil ik ook de toestand van het basketterrein aanklagen. Oude borden, versleten ringen, geen belijning meer op het terrein.

Doe hier ajb iets aan, laat de Diestenaar toch nog een beetje fier zijn op hun stadion en omgeving. Vandaag is het een pure schande!

Mogen wij vragen deze foto’s mee te verdelen aan alle raadsleden.

In de overtuiging van uw begrip, verblijf ik.

Namens Open Vld Diest,

Christophe De Graef, Gemeenteraadslid.

Link: diest.openvld.be/?type=album&id=3316