Jong VLD in volle opmars

Jong VLD in volle opmars 

Na de recente aanslagen in Brussel staan onze vrijheid opnieuw sterk onder druk. De klassieke breuklijnen, Waals-Vlaams, rechts-links, vrijzinnig en onwetend, krijgen het gezelschap van een nieuwe tweedeling: de open versus gesloten samenleving. De beleidskeuzes die we vandaag maken, zullen cruciaal blijken om de liberale waarden ook in de toekomst te kunnen blijven verdedigen.
We kunnen het ons makkelijk maken. Door grenzen te sluiten en de privacy in te perken bijvoorbeeld. Jong VLD, de jongerenorganisatie van Open Vld, kiest er samen met onze 3.000 leden echter resoluut voor om de vrije samenleving net te versterken. Dat is onze kerntaak: zaken aankaarten die een rem zetten op onze vrijheid. Nu meer dan ooit.
Ik ben blij dat ik als nationale jongerenvoorzitter het werk van voorgangers zoals Guy Verhofstadt, Karel De Gucht en Willy De Clerq kan verder zetten. We brachten de voorbije maanden tal van standpunten in de nationale pers. Op congressen vormen we het liberale geweten van de partij. En we stomen jongeren klaar om het liberalisme uit te dragen, in elke gemeente, in elke stad. Ook in Diest. Jong VLD wil de liberale voorhoede vormen en het liberalisme overal op de kaart te zetten.

Maurits Vande Reyde, 
Nationaal voorzitter Jong VLD,
Bestuurslid Open Vld Diest
www.mauritsvdr.be