Warrandestadion eindelijk aangepakt

Warandestadion: de aanhouder wint

De toestand is ongezien en blijft aanslepen, de oppositie zal dit blijven aankaarten. Al heel wat jaren kaart de oppositie de slechte staat van het Warandestadion aan. Iedereen heeft recht op sport, maar iedereen heeft ook recht op een degelijke accommodatie. Ook wanneer die in Diest zelf gelegen is.

 

Een verschrikkelijke geurhinder bij het binnenkomen, afgebrokkelde tegels in de douches, een beschadigde omheining, versleten en onhygiënische toiletten voor de toeschouwers, een afgeleefd basketterrein… Daar waar wat steden en gemeenten investeren in sportinfrastructuur, kampt Diest met een verkommerd Warandestadion. Elke stad met enige fierheid laat dit niet gebeuren, laat staan dat men het steeds verder laat verloederen.
Dat het niet makkelijk is om zo een groot en oud stadion perfect te onderhouden is evident, maar jarenlang niks doen met wat ooit onze lokale trots was, is ongezien. Sport is belangrijk, de mogelijkheid tot sporten zo mogelijk nog belangrijker. Om die reden trok de oppositie meermaals aan de alarmbel met de vraag om de problemen eindelijk aan te pakken.
Tijdens de gemeenteraad van maart gaf schepen van Sport Celik (SP.A) toe dat er een probleem was en verontschuldigde zich zelfs voor het feit dat er nog niet was ingegrepen. Dit was te wijten aan de werkdruk van zijn diensten… Met alle respect. Maar goed, het dossier is vertrokken en samen met de schepen kijken ook wij uit naar de aanpak van het gebouw.
De toestand van het terrein laat eveneens te wensen over. In het verleden mochten we fier zijn op ons terrein, vandaag lijkt het overbespeeld en blijkt er een gebrek aan onderhoud als gevolg van een non-visie wat betreft de draagkracht van het terrein. 
Volgend jaar zal er opnieuw nationaal gevoetbald worden. Dit heeft gevolgen voor de veiligheid. Daarom dringen wij aan op de nodige aanpassingen om zo problemen met de commissie voor te zijn. Ook de aanpak van het basketpleintje, de belijning en de borden moet gebeuren voor het zomerseizoen van start gaat.
Benieuwd of we na de zomer mogen schrijven dat er effectief iets gebeurd is. De gemeenteraad kijkt alleszins met grote ogen toe op dit dossier. Wanneer de verloedering afneemt, zal het vandalisme, een onmiskenbaar probleem op deze site, eveneens afnemen.