Parkeren in Diest geen pretje

Parkeren in Diest

 

Parkeren in Diest is al jaren een heikel thema. Het bestuur ontkent de problemen, de middenstand klaagt, de gebruikers bevestigen. Is het parkeertarief in Diest te duur? Op zich niet. Met 60 eurocent voor een uurtje parkeer je in de winkelstraten niet te duur. Het grote probleem is de controle gekoppeld aan de “boete” van 25 euro. Dat is te veel, veel te veel zelfs. De onredelijkheid van de firma en de onwil van het bestuur om hieraan te verhelpen, getuigen van een non-beleid en pure geldhonger.
Dat parkeren als een inkomst beschouwd wordt is geen schande. Straten moeten immers ook gereinigd worden, herstellingen moeten gebeuren… Maar puur geldgewin? Een parkeerbeleid moet zo veel mogelijk mensen afwisselend laten parkeren en niet louter de kas spijzen. Zet de mensen aan tot sms/app-parkeren en moderniseer. Elke bezoeker moet Diest buitenrijden met een goed gevoel. Jaarlijks rijden er 17.000 bezoekers Diest al vloekend buiten. Dat vinden wij niet kunnen en daar willen we iets aan doen!