SMS-parkeren stimuleren

SMS-parkeren stimuleren

Onze fractie volgt het parkeerbeleid van kortbij op. Het gratis kwartiertje parkeren, tien jaar geleden ingevoerd door toenmalig schepen Leo Beutels, heeft in de huidige vorm zijn beste tijd gehad. Wij hebben een alternatief.

 

Vandaag heeft men de keuze tussen een ticket voor een gratis kwartier parkeren of voor de betalende tickets, fysiek of via sms. Wij zijn van mening dat iedereen moet kunnen genieten van de vijftien gratis minuten en deden daarom het voorstel om in eerste instantie via het sms-parkeren de eerste vijftien minuten niet aan te rekenen. Aangezien het succes van sms-parkeren aanzienlijk toeneemt, kan het effect duidelijk worden vastgesteld.
Op onze vraag om de vijftien gratis minuten automatisch toe te voegen aan elk betalend ticket en wat de kostprijs hiervan zou zijn, wil de burgemeester niet antwoorden. Dit lijkt ons echter de correcte manier van werken. Is eerlijk dan toch niet beter?
In 2015 werden zo maar liefst 17.000 retributiebons van 25 euro uitgeschreven. Tegen een 1.800 daarvan werd geprotesteerd en net geen 1600 mensen kregen gelijk! Dit wil zeggen dat tien procent van de uitgeschreven bons onterecht zijn. En dit is dan nog een minimum, want niet iedereen protesteert… Dan heb je als beleid een probleem. Op die manier wordt bijna 400.000 euro opgehaald, een groot gedeelte van het totale bedrag van 1,5 miljoen euro.