Open Vld Diest wil een verkeersveilige omgeving in Molenstede.

Kinderen en ouders moeten veilig naar school kunnen gaan in Molenstede.

Veilig naar school gaan is een recht voor ieder kind en iedere ouder. In Molenstede moet de onveilige situatie aan de schoolpoort daarom dringend opgelost worden.

"We hebben de gevaarlijke verkeerssituatie in Molenstede al verschillende keren aangekaart bij het stadsbestuur. Van bewoners kregen we veel bezorgde geluiden." zegt Open Diest-bestuurslid en buurtbewoonster Ilse Cels. "Helaas is er tot nu weinig veranderd. We hopen snel op een doorbraak."

Samen met gemeenteraadslid Mario Versavel en bestuursleden An Baraite en Bert Aerts is Open Diest langsgegaan bij buurtbewoners in de dorpskern. "Naast de problemen aan de schoolpoort is er ook te veel zwaar vrachtvervoer en overdreven snelheid in de dorpskern. We hebben veel voorstellen genoteerd om tot een oplossing te komen." zegt Mario Versavel. "We hopen dat het stadsbestuur nu snel actie onderneemt. Veilig naar school gaan zou vanzelfsprekend moeten zijn voor kinderen en ouders."

Wat Open Diest voorstelt:

- Een kiss & ride-zone aan de schoolpoort en aan de achterkant om het verkeer in de Dorpstraat in veilige banen te leiden tijdens de piekmomenten.
- Extra snelheidscontroles op gevoelige plaatsen, zoals de Repelsebaan.
- Het zwaar vrachtvervoer (meer dan 5 ton) weren uit de dorpskern, in samenwerking met de bedrijven. 
- De bebouwde kom uitbreiden tot aan de industriezone.

Wil je ook een veilig verkeer in Molenstede? Laat je suggestie horen via onderstaande link.

Met de groeten van: Mario Veravel, Ilse Cels, An Baraite en Bert Aerts van Open Diest in Molestende.

We hebben dit thema trouwens al meermaals op de agenda van de gemeenteraad gezet. Hier vind je een link naar onze oproep tot actie:

- http://diest.openvld.be/?type=nieuws&id=3&pageid=89260
- http://diest.openvld.be/?type=nieuws&id=3&pageid=89268
- http://diest.openvld.be/?type=nieuws&id=3&pageid=89269


Denk mee, doe mee.

Nieuwe ideeën voor een vlotte mobiliteit? Laat ons jouw suggesties weten. Samen gaan we voor een verkeersveilig Diest en haar gemeenten.

Fout: Contact formulier niet gevonden.


Mensen van en voor een Open Diest

[show-team category='open-diest' layout='grid' style='img-square,text-left,img-above,6-columns,white-card-theme' display='name,photo,social,position,location']