Hondenspeelweides voor de viervoeters

Op regelmatige basis krijgt onze fractie vragen rond hondenspeelweides voor onze viervoeters. Na opzoekwerk blijk dat heel weinig steden en gemeenten beschikken over een dergelijke accommodatie. "Volgens heel wat bewoners en mensen van de omliggende hondenscholen, is hier echter wel nood aan," klinkt het bij gemeenteraadslid Pascale Vanaudenhove.

"Zo'n hondenspeelweide dient als hondenlosloopzone waar baasjes en honden zich kunnen uitleven, maar er zijn natuurlijk wel regels die gevolgd moeten worden," aldus Vanaudenhove. Zo is het de bedoeling dat de baasjes de uitwerpselen van de honden opruimen, dat de poortjes steeds gesloten worden en dat de baasjes hun viervoeters in de gaten houden. "We hebben zelfs al een idee voor locaties," klinkt het enthousiast. "De Diestse hondenclub wees ons op de Keienberg aan de Halve Maan in Diest." Maar er wordt natuurlijk ook gedacht aan de beestjes in de deelgemeenten. "Na navraag blijkt dat Molenstede over voldoende bos beschikt," zegt Vanaudenhove. "In Schaffen zou een hondenweide geïntegreerd kunnen worden in het nieuwe recreatiegebied Oosterlindeveld."

Op de gemeenteraad van 21 maart 2017 stelde Pascale Vanaudenhove dan ook de vraag of het stadsbestuur bereid is mee na te denken over de implementatie van een hondenspeelweide in Diest en deelgemeenten.


Mensen van en voor een Open Diest

[show-team category='open-diest' layout='grid' style='img-square,text-left,img-above,6-columns,white-card-theme' display='name,photo,social,position,location']