Hondenspeelweides voor de viervoeters

Op regelmatige basis krijgt onze fractie vragen rond hondenspeelweides voor onze viervoeters. Na opzoekwerk blijk dat heel weinig steden en gemeenten beschikken over een dergelijke accommodatie. "Volgens heel wat bewoners en mensen van de omliggende hondenscholen, is hier echter wel nood aan," klinkt het bij gemeenteraadslid Pascale Vanaudenhove.

"Zo'n hondenspeelweide dient als hondenlosloopzone waar baasjes en honden zich kunnen uitleven, maar er zijn natuurlijk wel regels die gevolgd moeten worden," aldus Vanaudenhove. Zo is het de bedoeling dat de baasjes de uitwerpselen van de honden opruimen, dat de poortjes steeds gesloten worden en dat de baasjes hun viervoeters in de gaten houden. "We hebben zelfs al een idee voor locaties," klinkt het enthousiast. "De Diestse hondenclub wees ons op de Keienberg aan de Halve Maan in Diest." Maar er wordt natuurlijk ook gedacht aan de beestjes in de deelgemeenten. "Na navraag blijkt dat Molenstede over voldoende bos beschikt," zegt Vanaudenhove. "In Schaffen zou een hondenweide geïntegreerd kunnen worden in het nieuwe recreatiegebied Oosterlindeveld."

Op de gemeenteraad van 21 maart 2017 stelde Pascale Vanaudenhove dan ook de vraag of het stadsbestuur bereid is mee na te denken over de implementatie van een hondenspeelweide in Diest en deelgemeenten.


Mensen van en voor een Open Diest

Christophe De Graef
Burgemeester, veiligheid, communicatie, openbaar domein en mobiliteit
Dinsdag van 17 en 19 uur op afspraak
DARIS Annemie
Diest
Bruno Roten
Voorzitter Open Diest
Mario Versavel
Fractieleider gemeenteraad
Pascale Vanaudenhove
Personeel, onderwijs, kunstacademie, kinderopvang, burgerzaken, dierenwelzijn en jeugdzorg
Zaterdag van 11 tot 12 uur of op afspraak
Willy Segers
Schaffen
Sabine Meyssen
Gemeenteraadslid
Kaggevinne
Rick Brans
Ruimtelijke planning en omgeving, milieu en duurzaamheid, jeugd en sport
Op afspraak
Silke Vanrompay
Lid Bijzonder Comité Sociale Dienst/Secretaris Open Diest
Diest
VANDE REYDE Maurits
Diest
Cedric Beerten
Ledenbeheerder
Diest
Ilse Cels
Molenstede
Gunther Wuyts
Lid Bijzonder Comité Sociale Dienst
PUTSEYS Lily-Anne
Diest
DEMIR Duzgun
Diest
An Baraitre
Molenstede
Nadine Verboven
Diest
Kris Hanne
Diest
Sam T’Joen
Diest
Francoise Dyckmans
Diest
Annie Stalmans
Schaffen
Adolphe Grutman
Kaggevinne
Kenny Lauwers
Schaffen
Yannick Goemaere
Diest
Harry Jordens
Diest
Marina Lambrechts
Gemeenteraadslid
Schaffen
Danielle Gheyskens
Gemeenteraadslid
Schaffen


Geplaatst in Eerder nieuws, Leefbaar eerder.