Hondenspeelweides voor de viervoeters

Op regelmatige basis krijgt onze fractie vragen rond hondenspeelweides voor onze viervoeters. Na opzoekwerk blijk dat heel weinig steden en gemeenten beschikken over een dergelijke accommodatie. "Volgens heel wat bewoners en mensen van de omliggende hondenscholen, is hier echter wel nood aan," klinkt het bij gemeenteraadslid Pascale Vanaudenhove.

"Zo'n hondenspeelweide dient als hondenlosloopzone waar baasjes en honden zich kunnen uitleven, maar er zijn natuurlijk wel regels die gevolgd moeten worden," aldus Vanaudenhove. Zo is het de bedoeling dat de baasjes de uitwerpselen van de honden opruimen, dat de poortjes steeds gesloten worden en dat de baasjes hun viervoeters in de gaten houden. "We hebben zelfs al een idee voor locaties," klinkt het enthousiast. "De Diestse hondenclub wees ons op de Keienberg aan de Halve Maan in Diest." Maar er wordt natuurlijk ook gedacht aan de beestjes in de deelgemeenten. "Na navraag blijkt dat Molenstede over voldoende bos beschikt," zegt Vanaudenhove. "In Schaffen zou een hondenweide geïntegreerd kunnen worden in het nieuwe recreatiegebied Oosterlindeveld."

Op de gemeenteraad van 21 maart 2017 stelde Pascale Vanaudenhove dan ook de vraag of het stadsbestuur bereid is mee na te denken over de implementatie van een hondenspeelweide in Diest en deelgemeenten.


Mensen van en voor een Open Diest

DE GRAEF Christophe
Gemeenteraadslid
Diest
DARIS Annemie
OCMW-raadslid
Diest
VANAUDENHOVE Pascale
Fractieleidster gemeenteraad
Schaffen
ROTEN Bruno
Schaffen
BRANS Rick
Gemeenteraadslid
Diest
SEGERS Willy
Schaffen
MEYSSEN Sabine
Voorzitter
Kaggevinne
VANROMPAY Silke
Diest
VANDE REYDE Maurits
Diest
BEERTEN Cedric
Ledenbeheerder
Diest
CELS Ilse
Molenstede
WUYTS Gunther
Diest
PUTSEYS Lily-Anne
Diest
DEMIR Duzgun
Diest
BARAITRE An
Molenstede
VERBOVEN Nadine
Diest
HANNE Kris
Secretaris
Diest
T’JOEN Sam
Diest
GEERINCKX Kristel
Schaffen
DYCKMANS Francoise
Diest
STALMANS Annie
Schaffen
GRUTMAN Adolphe
Kaggevinne
LAUWERS Kenny
Schaffen
GOEMAERE Yannick
Diest
PUNIE Elise
Diest
PUT Stef
Molenstede
JORDENS Harry
Diest
VERSAVEL Mario
Gemeenteraadslid
Molenstede
LAMBRECHTS Marina
OCMW-raadslid
Schaffen
GHEYSKENS Danielle
Gemeenteraadslid
Schaffen


Geplaatst in Eerder nieuws, Leefbaar eerder.