Gemeenteraadslid vraagt hulp op de kerkhoven

Met Allerheiligen in aantocht, richt raadslid Daniëlle Gheyskens zich tot het stadsbestuur voor extra hulp op de kerkhoven. "Heel wat ouderen en mindervaliden hebben problemen bij het dragen en plaatsen van bloemen op de graven," zegt ze. Gheyskens bedacht hiervoor ook al een oplossing. "Ik vraag het stadsbestuur om op maandag 30 en dinsdag 31 oktober tijdens de diensturen een stadsarbeider te voorzien op elk kerkhof, die de hulpbehoevenden kan verder helpen." Volgens het raadslid is dit slechts een kleine inspanning vanuit de stad, maar een grote hulp voor veel alleenstaanden en hulpbehoevenden.

Gheyskens maakte haar vraag over aan het stadsbestuur op de gemeenteraad van 25 september 2017.


Mensen van en voor een Open Diest

[show-team category='open-diest' layout='grid' style='img-square,text-left,img-above,6-columns,white-card-theme' display='name,photo,social,position,location']