Ook kinderen met een beperking moeten kunnen spelen

"Kinderen met en zonder beperking samen laten spelen op het speelplein: het kan," zegt gemeenteraadslid Christophe De Graef. Tijdens de gemeenteraad van 19 juni 2017 vroeg Open VLD daarom om speelpleinen te voorzien van toestellen voor kinderen met een beperking.

De directe aanleiding was de herinrichting van de speeltuin in Molenstede. "In andere steden en gemeenten zien we een stijgende aandacht voor kinderen met een beperking bij het inrichting van speeltuinen," aldus De Graef. "Kijk maar naar het voorbeeld van Halle."

Het raadslid is er van overtuigd dat dit ook in Diest kan. "Kinderen met een beperking kunnen perfect genieten van onze speeltuinen, mits een beetje aandacht hiervoor. Daarom dat ik op de gemeenteraad gevraagd heb om te bekijken of er naast klassieke toestellen ook aandacht kan zijn voor toestellen die bijvoorbeeld gericht zijn op rolstoelgebruikers."


Mensen van en voor een Open Diest

[show-team category='open-diest' layout='grid' style='img-square,text-left,img-above,6-columns,white-card-theme' display='name,photo,social,position,location']