ANPR-camera’s tegen diefstallen

Gemeenteraadslid Rick Brans maakt zich ongerust over de diefstalcijfers in Diest en deelgemeenten. "Op zeer regelmatige basis worden nog diefstallen en woninginbraken gepleegd," zegt hij. "In de meeste gevallen gaat het over alleenstaande woningen in de deelgemeenten." Bovendien tonen de criminaliteitscijfers van de interpolitiezone (IPZ) Demerdal in meerjarenperspectief geen structurele verbetering.

Brans twijfelt er niet aan dat de politiezone na aangiftes meer patrouilleert in de betrokken wijken, maar het blijft natuurlijk onmogelijk om overal permanent politie te stationeren. "Gemeenten zoals Mechelen zetten daarom in op de uitbouw van een cameraschild met ANPR-camera's op de invalswegen," klinkt het bij het jongste raadslid. "Ook de federale minister van veiligheid rolt een cameraschild uit op de snelwegen als wapen tegen rondtrekkende criminelen."

Op de gemeenteraad van 15 mei 2017 richtte Brans zich tot het stadsbestuur. "Ik heb gevraagd hoe de burgemeester staat tegenover de installatie van ANPR-camera's op de invalswegen," zegt hij. "Verder informeerde ik ook of op het grondgebied van Diest ook camera's van het nationale cameraschild geïnstalleerd zullen worden".


Mensen van en voor een Open Diest

[show-team category='open-diest' layout='grid' style='img-square,text-left,img-above,6-columns,white-card-theme' display='name,photo,social,position,location']