Diestse burger heeft nood aan fietsparkeerplaatsen

"Steeds meer jonge gezinnen vinden de weg naar het stadscentrum. Dit zorgt voor meer fietsers in het centrum van Diest," zegt raadslid Christophe De Graef. Zijn grote bezorgdheid is echter de stalling van deze fietsen. "Het gaat hier niet enkel over fietsers die snel een boodschap doen in de stad, maar ook de bewoners van de panden in de binnenstad," aldus het raadslid. "Zij hebben niet altijd de mogelijkheid hun fiets in hun woning te stallen."

Om tegemoet te komen aan dit ongemak stelde De Graef op de gemeenteraad van 25 september 2017 de vraag of het stadsbestuur kan voorzien in fietsparkeerplaatsen. "We zouden heel eenvoudig enkele autoparkeerplaatsen kunnen omvormen tot fietsparkeerplaatsen en een veilige fietsparking voorzien naast enkele pleinen," vindt De Graef. Ook het plaatsen van fietskoffers behoort volgens hem tot de mogelijkheden. "Via een huursysteem krijgen de bewoners de kans om hun fiets op een veilige manier te stallen in het centrum of de dorpscentra van onze deelgemeenten". Dit initiatief zou ook het aantal fietsendiefstallen verder moeten terugdringen.

 


Mensen van en voor een Open Diest

[show-team category='open-diest' layout='grid' style='img-square,text-left,img-above,6-columns,white-card-theme' display='name,photo,social,position,location']