Andere aanpak voor zwaar vervoer in de binnenstad

"De afgelopen maanden, weken en dagen wordt de binnenstad overstelpt met vrachtwagens met heel lange opleggers," merkt raadslid Christophe De Graef op. "Zij rijden zich vaak vast en moeten de stad noodgedwongen achterwaarts verlaten via de Hasseltsepoort." Dit brengt gevaarlijke situaties met zich mee en zorgt voor overlast voor het verkeer op deze drukke toegangsweg.

De Graef stelde daarom op de gemeenteraad van 25 september 2017 een oplossing voor aan het gemeentebestuur. "Als Open VLD vragen wij het bestuur een lengtebeperking aan te geven bij het binnenkomen van de stad," aldus het raadslid. Deze beperking dient  meermaals herhaald te worden doorheen de hele binnenstad. "Navraag leert ons dat onder normale omstandigheden vrachtwagens met een maximale lengte van 14 meter toegelaten kunnen worden. Maar in Diest zijn er natuurlijk ook straten waar een slechts maximale lengte van 9 meter kan gelden."

Tot slot roept De Graef het stadsbestuur op om contact op te nemen met D-VIA, een organisatie van het Vlaams Instituut voor Mobiliteit, Unizo, Fedis en Logistra. "Zij werken aan projecten om steden op een leefbare en veilige manier te voorzien van goederenstromen en bevoorrading van de handelaars. Er loopt reeds een succesvol pilootproject in Hasselt," besluit hij.


Mensen van en voor een Open Diest

Christophe De Graef
Burgemeester, veiligheid, communicatie, openbaar domein en mobiliteit
Dinsdag van 17 en 19 uur op afspraak
DARIS Annemie
Diest
Bruno Roten
Voorzitter Open Diest
Mario Versavel
Fractieleider gemeenteraad
Pascale Vanaudenhove
Personeel, onderwijs, kunstacademie, kinderopvang, burgerzaken, dierenwelzijn en jeugdzorg
Zaterdag van 11 tot 12 uur of op afspraak
Willy Segers
Schaffen
Sabine Meyssen
Gemeenteraadslid
Kaggevinne
Rick Brans
Ruimtelijke planning en omgeving, milieu en duurzaamheid, jeugd en sport
Op afspraak
Silke Vanrompay
Lid Bijzonder Comité Sociale Dienst/Secretaris Open Diest
Diest
VANDE REYDE Maurits
Diest
Cedric Beerten
Ledenbeheerder
Diest
Ilse Cels
Molenstede
Gunther Wuyts
Lid Bijzonder Comité Sociale Dienst
PUTSEYS Lily-Anne
Diest
DEMIR Duzgun
Diest
An Baraitre
Molenstede
Nadine Verboven
Diest
Kris Hanne
Diest
Sam T’Joen
Diest
Francoise Dyckmans
Diest
Annie Stalmans
Schaffen
Adolphe Grutman
Kaggevinne
Kenny Lauwers
Schaffen
Yannick Goemaere
Diest
Harry Jordens
Diest
Marina Lambrechts
Gemeenteraadslid
Schaffen
Danielle Gheyskens
Gemeenteraadslid
Schaffen


Geplaatst in Eerder nieuws, Mobiliteit eerder.