Actie fietsveiligheid aan de scholen

Open Diest voerde maandagochtend actie bij basisscholen in Diest en deelgemeenten. Door het uitdelen van flyers en fietslichtjes vragen we aandacht voor de fietsveiligheid van de schoolgaande jeugd.

Gemeenteraadslid Christophe De Graef brengt daarvoor een concreet voorstel naar de gemeenteraad. Hij pleit voor parkeervrije stroken in de schoolomgeving voor en na de lesuren. “Het wildparkeren rond scholen is voor zowel bewoners als ouders die hun kinderen veilig willen afzetten een grote ergernis. Met simpele wegmarkeringen kan dat snel opgelost worden. Zo kunnen fietsers, voetgangers en kinderen die met de auto komen veilig richting schoolpoort.”

Andere klachten die tijdens de actie dikwijls gehoord werden waren overdreven snelheid, zwaar vrachtvervoer en de slechte staat van fietspaden. Sabine Meyssen (voorzitter Open Vld Diest) is zeer tevreden over de actie. “Een veilige schoolomgeving leeft duidelijk bij ouders. Voor ons blijft dit prioriteit. We hebben in het verleden al vele voorstellen gedaan en zullen hierop blijven terugkomen.”


Denk mee, doe mee.

Fietspad in slechte staat? Nieuwe ideeën voor meer fietsveiligheid? Laat ons jouw suggesties weten. Samen gaan we voor meer fietsveiligheid in Diest en haar gemeenten.

Fout: Contact formulier niet gevonden.


Mensen van en voor een Open Diest

[show-team category='open-diest' layout='grid' style='img-square,text-left,img-above,6-columns,white-card-theme' display='name,photo,social,position,location']