Open Diest wil parkeervrije stroken voor scholen

Open Diest wil veilige schoolomgevingen. Fietsers en voetgangers moeten aan de schoolingang op een heel veilige manier de school kunnen binnengaan. Tijdens onze actie op maandagochtend 1 september stelden we vast dat aan verschillende scholen de veiligheid van voetgangers en fietsers beter kan.
Daarom pleiten we om aan elke schoolingang een parkeervrije strook te maken bij het begin en einde van de schooluren (bijv. Van 8u-9u en 15u-16u) van 50 meter. Dit biedt zonder twijfel een veel meer overzichtelijke en daardoor veiligere verkeerssituatie voor de voetganger en fietser. Inkleuringen op de weg geven extra zichtbaarheid aan deze parkeervrije stroken.


Denk mee, doe mee.

Fietspad in slechte staat? Nieuwe ideeën voor meer fietsveiligheid? Laat ons jouw suggesties weten. Samen gaan we voor meer fietsveiligheid in Diest en haar gemeenten.

Fout: Contact formulier niet gevonden.


Mensen van en voor een Open Diest

[show-team category='open-diest' layout='grid' style='img-square,text-left,img-above,6-columns,white-card-theme' display='name,photo,social,position,location']