De toestand van de kerkhoven kan beter

Fractieleider Pascale Vanaudenhove vroeg het stadsbestuur op de gemeenteraad van 19 juni 2017 naar de staat van het kerkhof van Diest. "Onze fractie werd immers door verschillende personen aangesproken over de toestand van het kerkhof," zegt ze. "Bovendien circuleren op sociale media foto's waar het slecht onderhoud heel duidelijk is."

Open VLD beseft dat het geen gemakkelijke klus is om het kerkhof op milieuvriendelijke manieren onkruidvrij te houden. Bovendien werken de diensten hard om het er te onderhouden. "In Schaffen heeft een groepje gepensioneerde vrijwilligers zich geëngageerd om het kerkhof mee te onderhouden, naar aanleiding van gelijkaardige problemen daar," aldus raadslid Vanaudenhove. "Dit is een heel nobel gebaar van onze bewoners." Naast het probleem met het onkruid, blijkt echter ook dat de eeuwigdurende graven er vaak in erbarmelijke staat bij liggen. Veel van deze graven worden bovendien door niemand meer bezocht.

Als gevolg van deze problematieken, stelde Vanaudenhove de vraag welke inspanningen het stadsbestuur bereid is te leveren om het onderhoud van de kerkhoven te optimaliseren. Ze vraagt zich bovendien af in welke mate er hiervoor beroep kan gedaan worden op vrijwilligers. "Tot slot heb ik ook gevraagd naar de mogelijkheid om eeuwigdurende graven die in slechte staat zijn te laten herstellen of verwijderen," zegt de fractieleider.


Mensen van en voor een Open Diest

Christophe De Graef
Burgemeester, veiligheid, communicatie, openbaar domein en mobiliteit
Dinsdag van 17 en 19 uur op afspraak
DARIS Annemie
Diest
Bruno Roten
Voorzitter Open Diest
Mario Versavel
Fractieleider gemeenteraad
Pascale Vanaudenhove
Personeel, onderwijs, kunstacademie, kinderopvang, burgerzaken, dierenwelzijn en jeugdzorg
Zaterdag van 11 tot 12 uur of op afspraak
Willy Segers
Schaffen
Sabine Meyssen
Gemeenteraadslid
Kaggevinne
Rick Brans
Ruimtelijke planning en omgeving, milieu en duurzaamheid, jeugd en sport
Op afspraak
Silke Vanrompay
Lid Bijzonder Comité Sociale Dienst/Secretaris Open Diest
Diest
VANDE REYDE Maurits
Diest
Cedric Beerten
Ledenbeheerder
Diest
Ilse Cels
Molenstede
Gunther Wuyts
Lid Bijzonder Comité Sociale Dienst
PUTSEYS Lily-Anne
Diest
DEMIR Duzgun
Diest
An Baraitre
Molenstede
Nadine Verboven
Diest
Kris Hanne
Diest
Sam T’Joen
Diest
Francoise Dyckmans
Diest
Annie Stalmans
Schaffen
Adolphe Grutman
Kaggevinne
Kenny Lauwers
Schaffen
Yannick Goemaere
Diest
Harry Jordens
Diest
Marina Lambrechts
Gemeenteraadslid
Schaffen
Danielle Gheyskens
Gemeenteraadslid
Schaffen


Geplaatst in Eerder nieuws, Leefbaar eerder.