De toestand van de kerkhoven kan beter

Fractieleider Pascale Vanaudenhove vroeg het stadsbestuur op de gemeenteraad van 19 juni 2017 naar de staat van het kerkhof van Diest. "Onze fractie werd immers door verschillende personen aangesproken over de toestand van het kerkhof," zegt ze. "Bovendien circuleren op sociale media foto's waar het slecht onderhoud heel duidelijk is."

Open VLD beseft dat het geen gemakkelijke klus is om het kerkhof op milieuvriendelijke manieren onkruidvrij te houden. Bovendien werken de diensten hard om het er te onderhouden. "In Schaffen heeft een groepje gepensioneerde vrijwilligers zich geëngageerd om het kerkhof mee te onderhouden, naar aanleiding van gelijkaardige problemen daar," aldus raadslid Vanaudenhove. "Dit is een heel nobel gebaar van onze bewoners." Naast het probleem met het onkruid, blijkt echter ook dat de eeuwigdurende graven er vaak in erbarmelijke staat bij liggen. Veel van deze graven worden bovendien door niemand meer bezocht.

Als gevolg van deze problematieken, stelde Vanaudenhove de vraag welke inspanningen het stadsbestuur bereid is te leveren om het onderhoud van de kerkhoven te optimaliseren. Ze vraagt zich bovendien af in welke mate er hiervoor beroep kan gedaan worden op vrijwilligers. "Tot slot heb ik ook gevraagd naar de mogelijkheid om eeuwigdurende graven die in slechte staat zijn te laten herstellen of verwijderen," zegt de fractieleider.


Mensen van en voor een Open Diest

[show-team category='open-diest' layout='grid' style='img-square,text-left,img-above,6-columns,white-card-theme' display='name,photo,social,position,location']