Skatetoestellen zijn dringend aan vervanging toe

Op zondag 7 mei 2017 stelde de Diestse jeugddienst de loodsen van de Citadel open voor jongeren, onder de naam 'Piket pakt uit'. De aanwezigen werden aangemoedigd om voorstellen te doen voor een nuttige invulling van de Citadel en hun ideeën over te maken aan de jeugddienst. Een initiatief dat op enthousiasme kon rekenen bij ons jongste gemeenteraadslid, Rick Brans.

"De week nadien las ik in de krant dat er een nieuw skateterrein komt op de Citadel-site, volledig gebouwd door lokale skaters," aldus Brans. "Deze actie toont nog maar eens het enorme engagement van de Diestse jeugd!" Maar het raadslid ziet ook een keerzijde aan de medaille: "Waar het stadsbestuur de jongeren uitnodigt om hun ideeën te geven, bieden ze geen ondersteuning bij de concrete uitwerking ervan."

Maar ook over de toestand van het huidige skatepark op het Warandepark is Brans niet tevreden. "De toestellen daar zijn dringend toe aan herstelling of zelfs vervanging," merkt hij op. "Zeker nu de zomerperiode in aantocht is en heel wat jongeren hun dagen slijten op hun skateboard of andere wieltjes." Op de gemeenteraad van 15 mei 2017 sprak hij het gemeentebestuur hier dan ook op aan. "Ik heb hen gevraagd hoe lang geleden er nieuwe skatetoestellen aangekocht of hersteld werden," vertelt hij. Verder polste Brans ook naar de plannen om nieuwe toestellen te plaatsen op de terreinen van het Warandepark en de Citadel. "En om de bouw van het nieuwe skatepark op de Citadel een duwtje in de rug te geven, heb ik gevraagd of het stadsbestuur dergelijke lokale initiatieven kan en wil ondersteunen," klinkt het bij Brans.


Mensen van en voor een Open Diest

[show-team category='open-diest' layout='grid' style='img-square,text-left,img-above,6-columns,white-card-theme' display='name,photo,social,position,location']