Skatetoestellen zijn dringend aan vervanging toe

Op zondag 7 mei 2017 stelde de Diestse jeugddienst de loodsen van de Citadel open voor jongeren, onder de naam 'Piket pakt uit'. De aanwezigen werden aangemoedigd om voorstellen te doen voor een nuttige invulling van de Citadel en hun ideeën over te maken aan de jeugddienst. Een initiatief dat op enthousiasme kon rekenen bij ons jongste gemeenteraadslid, Rick Brans.

"De week nadien las ik in de krant dat er een nieuw skateterrein komt op de Citadel-site, volledig gebouwd door lokale skaters," aldus Brans. "Deze actie toont nog maar eens het enorme engagement van de Diestse jeugd!" Maar het raadslid ziet ook een keerzijde aan de medaille: "Waar het stadsbestuur de jongeren uitnodigt om hun ideeën te geven, bieden ze geen ondersteuning bij de concrete uitwerking ervan."

Maar ook over de toestand van het huidige skatepark op het Warandepark is Brans niet tevreden. "De toestellen daar zijn dringend toe aan herstelling of zelfs vervanging," merkt hij op. "Zeker nu de zomerperiode in aantocht is en heel wat jongeren hun dagen slijten op hun skateboard of andere wieltjes." Op de gemeenteraad van 15 mei 2017 sprak hij het gemeentebestuur hier dan ook op aan. "Ik heb hen gevraagd hoe lang geleden er nieuwe skatetoestellen aangekocht of hersteld werden," vertelt hij. Verder polste Brans ook naar de plannen om nieuwe toestellen te plaatsen op de terreinen van het Warandepark en de Citadel. "En om de bouw van het nieuwe skatepark op de Citadel een duwtje in de rug te geven, heb ik gevraagd of het stadsbestuur dergelijke lokale initiatieven kan en wil ondersteunen," klinkt het bij Brans.


Mensen van en voor een Open Diest

Christophe De Graef
Burgemeester, veiligheid, communicatie, openbaar domein en mobiliteit
Dinsdag van 17 en 19 uur op afspraak
DARIS Annemie
Diest
Bruno Roten
Voorzitter Open Diest
Mario Versavel
Fractieleider gemeenteraad
Pascale Vanaudenhove
Personeel, onderwijs, kunstacademie, kinderopvang, burgerzaken, dierenwelzijn en jeugdzorg
Zaterdag van 11 tot 12 uur of op afspraak
Willy Segers
Schaffen
Sabine Meyssen
Gemeenteraadslid
Kaggevinne
Rick Brans
Ruimtelijke planning en omgeving, milieu en duurzaamheid, jeugd en sport
Op afspraak
Silke Vanrompay
Lid Bijzonder Comité Sociale Dienst/Secretaris Open Diest
Diest
VANDE REYDE Maurits
Diest
Cedric Beerten
Ledenbeheerder
Diest
Ilse Cels
Molenstede
Gunther Wuyts
Lid Bijzonder Comité Sociale Dienst
PUTSEYS Lily-Anne
Diest
DEMIR Duzgun
Diest
An Baraitre
Molenstede
Nadine Verboven
Diest
Kris Hanne
Diest
Sam T’Joen
Diest
Francoise Dyckmans
Diest
Annie Stalmans
Schaffen
Adolphe Grutman
Kaggevinne
Kenny Lauwers
Schaffen
Yannick Goemaere
Diest
Harry Jordens
Diest
Marina Lambrechts
Gemeenteraadslid
Schaffen
Danielle Gheyskens
Gemeenteraadslid
Schaffen


Geplaatst in Eerder nieuws, Sport eerder.