Fietsveiligheid in de deelgemeenten en binnenstad: het kan.

Open Diest wil gaan voor meer fietsveiligheid. Gemeenteraadslid Christophe De Graef deed op de gemeenteraad een voorstel voor fietsstraten. "Wij willen een vlotte en veilige mobiliteit voor iedereen, of je nu met de fiets of auto bent. Daarom kiezen wij niet voor een verkeersluwe-of autovrije binnenstand. Wel voor meer fietsveiligheid. Auto's en fietsen veilig samen: het kan."
 

Concreet stellen we voor om een deel van het stadscentrum om te vormen tot fietsstraten. "Vandaag is het centrum een zone 30. De introductie van fietsstraten in een gedeelte van de binnenstad kan volgens ons bijdragen tot een veilige verkeerssituatie" zegt De Graef.


Meer info:

Volgens het voorstel zouden in bepaalde delen van de binnenstad fietsers voorrang krijgen op auto's. Vooral in de buurten van scholen werken deze fietsstraten in andere gemeenten perfect.

In een scholenstad als Diest is dit zeker nodig, aldus de Diestse liberalen. Veel jonge kinderen, maar ook meer en meer senioren met elektrische fietsen, klanten en personeelsleden van de talrijke handels- en horecazaken in de binnenstad gebruiken de fiets.

Daarom dat in sommige straten, bij éenrichtingsverkeer, fietsers voorrang kunnen krijgen op de automobilist. Fietsers kunnen in het midden van de weg op een veel veiligere manier door de stad rijden. Auto's blijven achter de fietser en kunnen zich makkelijker rechts van het rijgedeelte houden. Hierdoor wordt het tegenliggende fietsverkeer minder gehinderd.

"Wij gaan volop voor meer verkeersveiligheid. Dat doe je niet door de auto uit de stad te weren. Wel door te zorgen dat fietsers ook veilig door stad en deelgemeenten kunnen. Auto's en fietsers samen: het kan." besluit De Graef.


Denk mee, doe mee.

Fietspad in slechte staat? Nieuwe ideeën voor meer fietsveiligheid? Laat ons jouw suggesties weten. Samen gaan we voor meer fietsveiligheid in Diest en haar gemeenten.

Fout: Contact formulier niet gevonden.


Mensen van en voor een Open Diest

[show-team category='open-diest' layout='grid' style='img-square,text-left,img-above,6-columns,white-card-theme' display='name,photo,social,position,location']