Pokertoernooi voor het goede doel was een succes

De jongeren van Open Diest organiseerden een pokertoernooi voor het goede doel. Dat toen ze al voor het tweede jaar op rij. Zo"n 60 pokerfanaten kwamen samen in den Amer voor een een avond kaartplezier. Ook de tafels met spelletjes waren druk bezet.

Dit jaar werd gekozen om de opbrengsten te schenken aan VZW Arktos. Dat is een vereniging die zich inzet voor kwetsbare jongeren in Diest. "Repressie alleen werkt niet. Het is belangrijk dat je jongeren een doel geeft, voor ze vandalisme gaan plegen. Arktos doet sinds deze zomer werk dat echt nodig was in Diest. Vandaar de keuze voor dit goede doel" zegt Cedric Beerten.

Eerder organiseerden de jongeren ook al een Pokemon toernooi ten voordele van speelplein Dassenaerde. "We merken dat we makkelijk veel jongeren enthousiast kunnen krijgen voor zo'n evenementen. We zijn al druk bezig met ons volgende plan." zegt Sam T'Joen.  


 

 


Denk mee, doe mee.

Suggesties voor nieuwe acties voor het goede doel? Laat het ons weten en werk gerust mee.

Fout: Contact formulier niet gevonden.


Meer info: Wat is Arktos en hoe kan je ze steunen? (Bron: HLN Regio)

Vanaf september ontvangt Arktos  jongeren uit Diest tussen de 12 en 25 jaar die moeilijk aansluiting vinden bij school en werk. “We willen hen betrekken bij constructieve vrijetijdsbesteding”, zegt vormingswerker Gert Broos. Het project zal WADIeST?! heten. De stad investeert 18.000 euro in de opstart.

De organisatie was al actief in heel Vlaanderen en haalde goede resultaten in Aarschot. Ze komt naar Diest op vraag van jeugdzorgwerkers. De jongste tijd zijn er problemen in de stad met vandalisme en jongeren die spijbelen en probleemgedrag vertonen. “Momenteel houden we een enquête onder de Diestse jeugd, om onze doelgroep af te bakenen en te weten wat er bij hen leeft. In september kunnen dan we met de stad bekijken welke de noden zijn. Deze zomer gaan we de straat op, naar plaatsen waar veel jongeren rondhangen, zoals de Warande en de Sint-Jansruïne.”

“We geven jongeren positieve impulsen en houden hen weg van risicogedrag. Leerlingen die spijbelen kunnen naar ons gestuurd worden. We gaan eventueel zelf naar een probleemklas.” De scholen van Adite en KSD zijn ingelicht over de diensten van Arktos. “We hebben al een overeenkomst met het KTA1. Op 4 en 5 september nemen we de derde graad mee naar Sint-Joris-Weert voor tweedaagse activiteiten.” “We richten ons niet enkel op schoolgaande jeugd. Sinds 2015 werken we samen met de VDAB van Aarschot en Diest om jongeren zonder diploma te begeleiden in hun sollicitatieproces. Drie vierde van hen vindt uiteindelijk werk of een opleiding”, zegt Broos.

Arktos steunen? Contacteer Gert Broos.


Jongeren van Open Diest

[show-team category='Jongeren' layout='grid' style='img-square,text-left,img-above,6-columns,white-card-theme' display='name,photo,social,position,location']

Meer mensen van en voor een Open Diest ⇒