Open Diest van start: iedereen betrekken bij het beleid.

“Open Diest” gaat met een open visier voor een betere politiek. Met dit open project de Dietse liberalen een nieuwe politieke wind door Diest en haar gemeenten doen waaien. Ze doen een oproep aan iedereen om mee te doen. Eerder raakte al bekend dat Christophe De Graef kopman wordt. “Open Diest” is een project waarbij elke inwoner mee kan werken aan de toekomst van de Demerstad.

Meer info:

“De tijd dat politiek alles alleen beslist vanuit een ivoren toren is definitief voorbij” zegt kopman Christophe De Graef. “Onze stad en deelgemeenten snakken naar een open visie. We moeten keuzes maken op maat van onze inwoners, niet langer op basis van ideologische tegenstellingen. De enige manier om dat te doen is door met een open visie iedereen bij het beleid te betrekken. Dat is de moderne manier van politiek waar we met Open Diest voor gaan.”

Open Diest brengt alvast een aantal speerpunten naar voor. Die volgen uit de vele reacties van inwoners de afgelopen jaren. “We willen een visie uiteenzetten richting moderne stad waar het goed is om te leven, werken en ondernemen” zegt voorzitter Sabine Meyssen. “Veiligheid en een leefbare omgeving staan daarbij centraal. Ook investeren in sport, recreatie en maatschappelijke integratie zijn belangrijk. En natuurlijk zal de toekomst van de Citadel als groene parel cruciaal zijn voor de verdere ontwikkeling van onze stad. We willen met Open Diest alle inwoners van Diest en haar gemeenten mee de toekomst van deze site laten bepalen”.

Open Diest gaat nu verder de boer op. Het gemeenteproject staat open voor elke inwoner van Deurne, Kaggevinne, Molenstede, Schaffen, Webbekom en Diest. Iedereen met een positieve, transparante en open visie is meer dan welkom om mee te schrijven aan een nieuw en toekomstgericht verhaal.


Denk mee, doe mee.

Meedenken en werken aan een betere toekomst voor Diest een haar deelgemeenten? Laat ons jouw ideeën horen.

Fout: Contact formulier niet gevonden.


Mensen van en voor een Open Diest

[show-team category='open-diest' layout='grid' style='img-square,text-left,img-above,6-columns,white-card-theme' display='name,photo,social,position,location']