Zo kan je dierenlevens redden met de brandweersticker

We lanceren een nieuw inititatief om dierenlevens te redden. Je kleeft een sticker op je ruit zodat de brandweer bij aankomst onmiddellijk kan zien of er dieren in huis zijn en zo ja, hoeveel. Want bij een brand is er in de eerste plaats aandacht om zo veel mogelijk mensen te redden. Terecht uiteraard. Voor dieren is het vaak moeilijker om te weten hoeveel er juist zijn. Ze komen dan ook geregeld om in brandhaarden. Deze sticker is een simpele maatregel om veel dierenleed te voorkomen.


Dierenvriendelijk Diest. “We stellen deze stickers voor voor eigenaars van een huisdier, om zo aan te duiden hoeveel dieren er mogelijk aanwezig zijn in een woning." zegt Pascale Vanaudenhove, die het voorstel binnenkort naar de gemeenteraad brengt. "Zo kunnen de brandweerploegen meteen zien hoeveel dieren er zijn en ze proberen redden. De dierensticker bestaat al in een aantal andere gemeente en steden, zoals in Gent. Dit is een simpel en doeltreffend middel om dierenleed te voorkomen."


Denk mee, doe mee.

Nieuwe ideeën voor een diervriendelijk? Laat ons jouw suggesties weten. Samen gaan we voor een diervriendelijk Diest en haar gemeenten.

Fout: Contact formulier niet gevonden.


Mensen van en voor een Open Diest

[show-team category='open-diest' layout='grid' style='img-square,text-left,img-above,6-columns,white-card-theme' display='name,photo,social,position,location']