Betere openingsuren stadsdiensten nodig.

Goed nieuws: na een voorstel van Rick Brans komen er betere openingsuren van de stadsdiensten. We hadden dat gevraagd na vele klachten die we kregen over het verplicht maken van een afspraak.

Sinds mei kan je alleen nog maar met een afspraak terecht bij de stadsdiensten. Geen vrije momenten meer. Tijdens de vorige gemeenteraad van september vroeg Rick Brans(het jongste lid van de gemeenteraad) daarom of er toch geen open moment kon zijn. Bijvoorbeeld op woensdag. Zodat je ook nog zonder afspraak terecht kan op het stadhuis en bij het OCMW. We kunnen niet alles op voorhand plannen en de stadsdiensten zijn voor iedereen, toch?

Goed nieuws: dankzij dit voorstel komt er nu een aanpassing ovor betere openingsuren van de stadsdiensten. 

Wat verandert er? Voortaan kan je weer vrij binnenwandelen bij de OCMW-diensten van 10u20 tot 12u. Zonder voorgaande afspraak dus. Voorlopig is dit wel enkel voor de kennismakingsgesprekken van de sociale dienst.

Voor de andere stadsdiensten zijn er voorlopig geen aanpassingen. We blijven daarom aandringen dat er daar ook weer vrije afspraakmomenten komen. De stadsdiensten zijn immers van iedereen en een afspraak maken is niet altijd op voorhand te plannen.


Denk mee, doe mee.

Nieuwe ideeën voor een vlotte mobiliteit? Laat ons jouw suggesties weten. Samen gaan we voor een verkeersveilig Diest en haar gemeenten.

Fout: Contact formulier niet gevonden.


Mensen van en voor een Open Diest

[show-team category='open-diest' layout='grid' style='img-square,text-left,img-above,6-columns,white-card-theme' display='name,photo,social,position,location']