Nieuw Oosterelindeveld in Schaffen

Goed nieuws: het nieuwe sport- en recreatiedomein Oosterlindeveld wordt dit jaar nog ingericht in Schaffen. “In het voorjaar van 2020 kunnen de verenigingen er hun terreinen aanleggen.

In 2016 maakte het Gentse Atelier Romain al met een inrichtingsplan, in nauw overleg met de buurtbewoners. Op een infomarkt kregen zij de kans om hun wensen en bezorgdheden te uiten. Het plan werd goedgekeurd in juni 2017.

Vorig jaar maakte studiebureau Hosbur uit Scherpenheuvel een bestek op voor de inrichting. Daarbij werd overlegd met de voetbalclub Sparta Schaffen, de chiro en de ruitervereniging Sint-Hubertusridders. Zij krijgen in het Oosterlindeveld hun thuishaven. Afgelopen ùaandag keurde de gemeenteraad het bestek goed.

De stad Diest zal dit jaar nog het openbaar domein aanleggen. Er komen 54 nieuwe bomen in de plaats en ook nieuwe aanplanting. De bermen worden heraangelegd en het terrein wordt genivelleerd en klaargemaakt voor bebouwing. Er komen riolen en drainage. Een  autoluwe weg in asfalt verbindt de school in de Vroentestraat met de parking van 111 plaatsen in grasbetontegels. Dit zal de drukte in de straat doen afnemen bij het wegbrengen en ophalen van de leerlingen.  Ouders kunnen op de parking parkeren en naar de school wandelen. Er komt ook een stalling voor 20 fietsen.

De chiro en de vrije basisschool in de Vroentstraat kunnen ook van de faciliteiten gebruik maken: een sportveldje, een speeltuin, picnicktafel en een speelbos. De stad houdt de optie vrij om er in de toekomst een kleine sporthal te bouwen.