De vernieuwde zorgkaart

Om zorgverstrekkers prioriteit te geven in het parkeergebeuren, heeft het stadsbestuur twee voorstellen klaar. Deze worden in mei voorgelegd aan de gemeenteraadscommissie. 

“Het gaat om een vernieuwde zorgparkeerkaart en een zogenaamde ZORG+ kaart,” legt burgemeester Christophe De Graef uit. Voor de eerste zal er een ander en lager tarief gelden dan vandaag gebruikelijk is. Zo blijft de mogelijkheid om altijd en overal terecht te kunnen op een parkeerplaats in de buurt van de hulpbehoevende behouden. 

“Maar we werken ook aan een nieuwe maatregel,” vertelt hij. “We willen inwoners de mogelijkheid geven om zorgverstrekkers te laten parkeren voor hun garage of oprit.” De inwoner brengt hiervoor een sticker aan in de buurt van de parkeerplaats. “De zorgverstrekker plaatst een kaart met zijn gegevens achter de voorruit en kan dan gebruik maken van de aangeboden parkeerplek.” 

Het is de bedoeling dat de reglementen nog voor de zomer voorgelegd worden aan de gemeenteraad. Zo kunnen ze in voege treden vanaf 1 juli 2019. “Op die manier maken we van Diest een mobiele Zorgstad,” klinkt het bij de burgemeester.