Gemeenteraad live: volg ons vanaf 19u30.

Op maandag 26 februari brengen we de onderwerpen van de gemeenteraad opnieuw live op Facebook. Ditmaal vanop een andere locatie.  De gemeenteraad live uitzenden vanuit het stadhuis is ons immers verboden door de burgemeester. Jammer: tijdens onze vorige uitzending keken meer dan 3.000 mensen.  We blijven het echter belangrijk vinden dat wat er beslist wordt op de gemeenteraad open en trasparant is. Alle inwoners hebben daar recht op.

Daarom zijn we opnieuw live, vanaf 19u30 op onze Facebookpagina.

Dit zijn de onderwerpen die we op deze zitting naar voor brengen:

  • Verkeersveiligheid: Christophe de Graef vraagt het stadbestuur moet zwarte oversteekplaatsen dringend aan te pakken.
  • De toekomst van de Citadel: Pascal Vanaudenhove vraagt een stand van zaken. We willen dringend een visie over de ontwikkeling van dit nieuwe stadsdeel, in samenspraak met inwoners.
  • Sport: Mario Versavel houdt een pleidooi voor kunstgrasvelden. Diest en haar gemeenten hebben dringend nood aan een visie voor moderne sportinfrastructuur. Als dat in andere gemeenten kan, waarom bij ons niet?
  • Brandveiligheid: Danielle Gheyskens stelt vragen om de informatie, rookmelders en bereikbaarheid van gebouwen door hulpdiensten te verbeteren

Een impressie van onze vorige uitzending van de gemeenteraad. Nu jammer genoeg verboden door de burgemeester.


Denk mee, doe mee.

Nieuwe ideeën voor een vlotte mobiliteit, de toekomst van de Citadel, sportbeleid of andere zaken? Laat ons jouw suggesties weten. Samen gaan we voor een beter Diest en haar gemeenten.

Fout: Contact formulier niet gevonden.


Mensen van en voor een Open Diest

[show-team category='open-diest' layout='grid' style='img-square,text-left,img-above,6-columns,white-card-theme' display='name,photo,social,position,location']