Ons programma

Open Diest gaat voor een volledig open, positief en transparant beleid.  Wij willen dat elke inwoner mee kan werken aan de toekomst van onze Demerstad.

De tijd dat politiek alles alleen beslist vanuit een ivoren toren is definitief voorbij. Onze stad en haar gemeenten snakken naar een open visie.

Open Diest wil van Diest de meest leefbare stad van de maken. Leefbaar voor iedereen: jong en minder jong, met of zonder kinderen, met of zonder handicap, wie werkt en wie niet werkt, hetero- of homoseksueel. Zowel in Diest als in de vijf gemeenten.

Geen tijd om heel ons programma door te nemen? Geen probleem: hieronder vindt u al onze punten én de talrijke concrete voorstellen die we al deden opgesplitst per thema.

Waarom Open Diest stemmen?

1. Overleg met inwoners en volledige transparantie zijn de basis van ons modern beleid. 


2. Wie je ook bent, waar je ook woont, de leefbaarheid van onze gemeenschap staat centraal. Warm, (verkeers)veilig, verantwoordelijk, netheid, respect, ondernemend: dat zijn de waarden die we met jullie aangaan.


3. Positivisme staat centraal in onze visie. In elk thema. Inhoudelijk en geen spelletjes.

Onze team voor een moderne, positieve en transparantie nieuwe politieke wind door Kaggevinne, Molenstede, Webbekom, Schaffen, Deurne en Diest.


Onze thema's voor een Open Diest


Open Diest gemeenteraadsverkiezingen 14 oktober 2018 

[show-team category='open-diest' layout='table' style='img-circle,text-left,odd-colored' display='name,photo,location,social']


Denk mee, doe mee.

Werken mee aan onze thema's. Suggesties voor meer fietsveiligheid? Een idee voor de lokale handel een boost te geven? Slechte wegen of overdreven snelheid  bij jouw in de buurt? Toekomstplannen voor de Citadel? Laat het ons allemaal weten. Samen gaan we voor een beter Schaffen, Deurne, Kaggevinne, Diest en Webbekom.


    Provincieverkiezingen Vlaams-Brabant 14 oktober 2018

    [show-team category='provincie' layout='table' style='img-circle,text-left,odd-colored' display='name,photo,location,social']