Een leefbare stad en gemeenten: onze prioriteiten. 

 • De wachtlijsten voor kinderopvang moeten verdwijnen.
 • De stadsdiensten moeten vlot bereikbaar zijn voor iedereen, zowel online als aan het loket zelf.
 • Lokaal winkelen moet meer worden aangemoedigd
 • Er moeten meer manieren komen voor senioren om vlot en veilig het stadscentrum en de deelgemeenten te bereiken.
 • Meer vuilbakken in de straat.
 • De communicatie van stadsbestuur aan inwoners moet veel vlotter en beter, door gebruik te maken van moderne online middelen. 
 • Er komt een schepen van Dierenwelzijn en dierenmishandeling moet strenger bestraft worden.
 • De speeltuinen in Diest en gemeenten zijn dringend aan vernieuwing toe.

Kijk hieronder voor meer uitleg.

Moderne middelen inzetten voor politiek naar inwoners te brengen: dankzij onze jongeren wordt de gemeenteraad voortaan via livestream op internet uitgezonden. Zo kan iedereen meevolgen wat er door politici beslist wordt in Diest en haar gemeenten. 


Ons voorstel voor een dierensticker.


Meer en slimme vuilbakken om zwerfvuil tegen te gaan: Deze slimme "Big Belly" vuilbakken zie je in andere steden steeds vaker. Ze werken op zonne-energie en drukken het afval samen, zodat er veel meer in kan. Bovendien geven ze de opruimdiensten zelf een seintje als ze moeten worden leeggemaakt. Moet ook bij ons kunnen, toch?

Visie voor goed onderhouden speeltuinen

We willen investeren in degelijke en propere speel/sportpleinen, maar ook in G-speel (en sport-)toestellen in de wijken, zoals we al geruime tijd vragen om te doen.

Heel toegankelijke speelpleinen, eveneens voor mindervaliden, valveilig, proper onderhouden, maar ook multifunctionele sportkooien zijn een basisbehoefte voor onze jeugd.
In onze gemeentekernen, stadsparken en verkavelingen.

Een leefbare stad en gemeenten: onze prioriteiten. 

Diest is een stad waar het goed wonen, leven en werken is. Uit onze enquête blijkt dat 79% van de inwoners trots is om hier te wonen. Dat is een mooi resultaat, maar wij vinden dat het beter kan.

Kinderopvang optimaliseren

Als we jonge gezinnen willen aantrekken zal er voldoende kinderopvang nodig zijn. Dit is momenteel een probleem. Het opvangsysteem van kinderopvang moet geoptimaliseerd worden. Wij moedigen de brede school aan waar na de lesuren een waaier aan activiteiten kan plaatsvinden. Er moet dus ingezet worden op het realiseren van samenwerkingsverbanden tussen kinderopvanginitiatieven, scholen en het gehele vrijetijdsnetwerk voor kinderen met als taak het realiseren van kwalitatieve kinderopvang.

Onze senioren

Bij veel senioren leeft terecht de zorg over hun mobiliteit. En terecht. Graag willen wij investeren in taxicheques of gespecialiseerde vervoersbedrijven en dit op maat van de senioren.

Afval

Volgens ons is er nood aan een ‘actieplan vuilbakken’. Dit moet ervoor zorgen dat er meer vuilbakken komen op plaatsen waar het nodig is.

Dierenwelzijn

Het dierenwelzijn wordt zeer vaak vergeten. Wij pleitten in de gemeenteraad reeds voor een dierensticker voor de brandweer en een hondenweide. Een meldingspunt voor dierenmishandeling en broodfokkerij lijkt ons aangewezen. Daarom lijkt ons een schepen voor dierenwelzijn, waar je steeds terecht kan en die erover waakt dat de dieren goed behandeld worden, niet overbodig. Wij willen dit op de politieke agenda plaatsen.


Denk mee, doe mee.

Werken mee aan onze thema's. Suggesties voor meer fietsveiligheid? Een idee voor de lokale handel een boost te geven? Slechte wegen of overdreven snelheid  bij jouw in de buurt? Toekomstplannen voor de Citadel? Laat het ons allemaal weten. Samen gaan we voor een beter Schaffen, Deurne, Kaggevinne, Diest en Webbekom.

Kinderopvang verbeteren: een absolute prioriteit. 

Lokaal winkelen aanmoedigen: heel belangrijk.


Recente standpunten rond een leefbare stad en gemeenten.

 • Lees verder
  Een schepen voor dierenwelzijn is nodig.
  Als het van ons afhangt, komt er een schepen voor dierenwelzijn. We willen de komende jaren uitgroeien tot een échte diervriendelijke gemeente...
 • Lees verder
  Slimme vuilbakken voor een leefbare stad
  Deze slimme "Big Belly" vuilbakken zie je in andere steden steeds vaker. Ze werken op zonne-energie en drukken het afval samen, zodat er ...
 • Lees verder
  Speeltuinen dringend aan vernieuwing toe
  De grote vakantie is begonnen en daarom gingen afgelopen weekend An Baraitre , Gunther Wuyts, Mario Versavel, Silke Vanrompay, Kenny Lauw...
 • Lees verder
  Gemeenteraad vanaf maandag live dankzij Open Diest jongeren
  De jongeren van Open Diest zonden in februari de maandelijkse gemeenteraad live uit via Facebook. Een primeur in de Demerstad. Daarmee wi...
 • Lees verder
  Betere openingsuren stadsdiensten nodig.
  Goed nieuws: na een voorstel van Rick Brans komen er betere openingsuren van de stadsdiensten. We hadden dat gevraagd na vele klachten die w...
 • Lees verder
  Gemeenteraad live: volg ons vanaf 19u30.
  Op maandag 26 februari brengen we de onderwerpen van de gemeenteraad opnieuw live op Facebook. Ditmaal vanop een andere locatie.  De gemeent...


Onze mensen gemeenteraadsverkiezingen 14 oktober 2018 

1. DE GRAEF Christophe
Diest
2. VANAUDENHOVE Pascale
Schaffen
3. BRANS Rick
Diest
4 MEYSSEN Sabine
Kaggevinne
5. VANROMPAY Silke
Diest
6. VANDE REYDE Maurits
Diest
7. BEERTEN Cedric
Diest
8. CELS Ilse
Molenstede
9. WUYTS Gunther
Diest
10. PUTSEYS Lily-Anne
Diest
11. DEMIR Duzgun
Diest
12. BARAITRE An
Molenstede
13. VERBOVEN Nadine
Diest
14. HANNE Kris
Diest
15. T’JOEN Sam
Diest
16. GEERINCKX Kristel
Schaffen
17. DYCKMANS Francoise
Diest
18. STALMANS Annie
Schaffen
19. GRUTMAN Adolphe
Kaggevinne
20. LAUWERS Kenny
Schaffen
21. GOEMAERE Yannick
Diest
22. PUNIE Elise
Diest
23. PUT Stef
Molenstede
24. JORDENS Harry
Diest
25. VERSAVEL Mario
Molenstede
26. LAMBRECHTS Marina
Schaffen
27. GHEYSKENS Danielle
Schaffen

 


Provincieverkiezingen Vlaams-Brabant 14 oktober 2018

Maurits Vande Reyde
Diest